söndag 28 december 2014

Antal E. Fekete om papperspengar och krig


Finns det något bra med krig? Jag har då svårt att se något.. Har dom som startat krig under sista århundrade vunnit något på det? Antal E. Fekete svarar.. .och belyser att papperspengar ger möjlighet att kriga betydligt mer, då plundring av folkets besparingar kan pågå på en djupare nivå..

Avsnitt 12 av 17: "War and peace"



//Bokutdrag från – Bankerna & Skuldnätet

Av Ellen Hodgson Brown, sidan40 //


”Till slut gavs 200 miljoner dollar ut i pappersvalutan continental. Vid slutet av kriget hade pappersvalutan devalverats så mycket att den på det hela taget var värdelösa; men den framkallade fortfarande förundran och beundran från utländska observatörer, //s41 // därför att de gjorde det möjligt för kolonisatörerna att göra något som aldrig hade gjorts tidigare. De lyckades finansiera ett krig mot en stormakt, i princip utan någon egen ”hård” valuta, utan att beskatta folket. Franklin skrev från England under kriget: ”Det hela är ett mysterium till och med för politikerna, hur vi kunde betala med papper som inte hade några i förhand fastställda medel som specifikt anslagits för att lösa in dem. Den här valutan, som vi hanterar den, är en underbar maskin.”
//Egen kommentar, "beskattningen" skedde genom devalvering (dold beskattning via inflation) genom att papperspengarna blev värdelösa. En betydligt bedrägligare metod än att beskatta... //
 

Avsnitt 13 av 17: "Gold and peace"


fredag 26 december 2014

Video: Antal E. Fekete om relationen mellan dom styrande och folket


Professor Antal E. Fekete om relationen mellan regering och folket:


Om vår förlorade frihet..




”You´ve got to make the government obey the same laws, because once you have a double-standard, then the moral is going to evaporate.
And the first law is, that money should not be a tool of plundering.” - Prof. Antal E. Fekete



“A tool of plundering in the hands of government. Because that’s the easiest way to plunder people which people will not understand.” – Prof. Antal E. Fekete
 
Vi lever tyvärr i ett korrupt monetärt system, ser du det inte är du inte redo, fortsätt med din bildning..

lördag 13 december 2014

Roligt på luciadagen!

Imorse såg jag följande klipp och kunde inte låta bli att dela med mig av humorn. Skrattade gott, men hjärtligt

Sveriges ledarskap...




Här är också lite kul skvaller från Nobelfesten! ;)

http://www.6mannen.se/lofvens-nobelkvall/

måndag 17 november 2014

Nollränta och bubbelblåsande



Helgen spenderas i Stockholm och jag kunde notera att en stor del av samtalsämnet handlade om bostäder. Hur en tjej i 30-års åldern nyss köpt en etta för 2,7 miljoner. Rivit ut köket (trots att det redan satt ett fräsch sådant, ja gick tydligen att sälja det gamla köket till och med). Hur grannarna hos dem vi besökte stolt berättade att grannens lägenhet gick för 4,4 miljoner.
Vidare noterade jag att en arbetskollega köpt en lägenhet i Göteborg till sin son. För 2,4 miljoner. Satt in sitt eget hus som säkerhet. Inget konstigt i det. Så länge det går upp tjänar ju folk pengar! Det verkar som att folk inte tror att det finns något stopp. Ett boende ska tydligen alltid stiga.

I fastigheten där jag bor köptes nyligen en lägenhet som var original från 60-talet. Först stod den tom i ett antal månader. Och nu har köparen och någon kompis hållit på och renoverat helg efter helg. Men ingen verkar bo där. Spekulationsköp, köp, renovera, sälj.

Överallt hör jag tecken på hur det spekuleras i bostäder. Budgivningar på jobbet. Bristen på bostäder.. Pengar är så sjukt billiga att låna nu. Klassisk tillgång/utbud som styr. En usel bostadpolitk gör också sitt till. Byggregler till förbannelse, svårt att bygga etc. 
Det kostar knappt någonting att låna och folk ser då att dom kan låna lite till! Man hör ständigt hur mycket folk tjänat på sin bostadsförsäljning. Och att man nu behöver betala en massa i (reavisnst) skatt.

Det tycks som att det är Ri(s)kbanken medverkat till detta. Riksbanken som är till för att stabilisera ekonomin har istället gjort sitt yttersta för att i bidra till bubbelblåseri. Folk i direktionen har väl antagligen lån och vill med hävstång gynna sig själva. Sen skyller dom på låg inflation, eller drar någon annan vals som ska låta bra.. Samhället är korrupt på så många plan.

fredag 7 november 2014

Kommentarer på di.se


Läste en artikel på Dagens Industris hemsida idag, närmare bestämt den här.

Finns ofta många bra poäng i kommentarerna. Det börjar bli uppenbart för allt fler hur genomkorrupt vårt system är. Okunskap väljer komplexivitet istället för enkelhet. Det verkar vara melodin som trummas in av  omedvetna befolkningen. Tack och lov finns det några som är vakna.

Nedan ett urklipp. Gillade dessa kommentarer!
Från följande artikel:

http://www.di.se/artiklar/2014/11/5/ingves-vill-ha-amorteringskrav/?allakommentarer=&flik=franborjan&p=16

söndag 2 november 2014

Riskbanken inför nollränta.



Ri(s)kbanken gör en historisk sänkning.

Japp direktionen fortsätter att sänka räntan. Bubblan ska blåsas högre så är det bara. Extrem krisränta, trots att det inte är någon kris..Riksbanken vill tydligen främja en spekulationsekonomi. Stefan Ingves pratar om att vi behöver högre inflation, men ser tydligen inte hur bostadsbubblans inflation..

Stefan Ingves pratar också om att eventuellt börja trycka pengar. Vilka förtäckta tjuvar det här är! Jag känner avsky för dessa personer! Nu ska spararnas pengar tjuvkonfiskeras. Galenskapen och vanvettet saknar begränsning. Finansvärldens valpar ska tydligen gynnas.

Det kostar ca 1000 kronor i månaden att låna en miljon nu!!!  Pengar är i princip gratis. På jobbet hör jag arbetskamrater prata om att låna så mycket dom kan och spekulera. Människor som knappast är speciellt kompetenta att ta sådan hög risk.

Riksbanken måste vara den största bubblblåsaren genom tiderna. Knappast att dom står för stabilitet.. Det är pinsamt på att höra deras bortförklaringar och ursäkter.
Planekonomi när den är som sämst. Några personer försöker styra och ställa något som marknaden borde styra!
Här kan du se en intervju med Stefan Ingves.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/11-00-riksbanken-om-den-historiska-rantan

lördag 18 oktober 2014

Video: Journalisten Dr Udo Ulfkotte om dagens journalism..

Om hur media, journalism och dagens påstådda "sanning..

Journalisten Dr Udo Ulfkotte berättar om hur han skrivit Pro-american osv.









lördag 11 oktober 2014

Video: Ron Paul på djupet intervju

Kloka ord från Ron Paul.. om vår individuella frihet.



Ron Paul vs Paul Krugman

onsdag 1 oktober 2014

Podcast: G. Edward Griffin blir intervjuad


G. Edward Griffin blir intervjuad om FED, penningmängd mm:
Intervjuare: Jay Taylor
Turning Hard Times into Good Times


torsdag 4 september 2014

Någon annan betalar, om hur skattepengar kastas bort på skit (Video)

Den allra största utgiften jag med marginal har är skatten. En laglig rätt till stöld kan man säga.

En eloge till Martin Borg som visar hur det fungerar i Sverige!


En film om slöseri med dina skattepengar


Först en kort snutt om du inte orkar se den som är längre ner. Johan Norberg är som vanligt en fröjd att höra på! Så klok!

När staten och det offentliga blivit för stort lever vi i en planekonomi och ett land med vänstermedia och socialism. Ett land som det går utför för. Hur länge ska entreprenörer orka bära alla "tagare" på sina axlar?

Klart sevärd film som visar olika projekt där skattebetalarna pengar slösats bort. Tänk vilken stor nytta dom kunna göras annars!

fredag 15 augusti 2014

Kreditism istället för Kapitalism.. Richard Duncan förklarar

Richard Duncan förklarar:

"Capitalism, or growth by honest savings, investment and production -- perished in the late '60s as the Bretton Woods system crumbled. Creditism, a system that relies on ever-increasing credit and consumption for growth, emerged in its stead.

The transition was subtle. As Richard explains, after World War II, the Federal Reserve was required by law to maintain a 25% gold backing for all of the dollars issued. That served as a check on the number of greenbacks the Fed could conjure into existence.

That is, until the "guns and butter" policies of Lyndon Johnson and Richard Nixon. They needed to spend more than the gold standard allowed them to. So they leaned on Congress to nix the law requiring gold backing altogether, essentially giving a carte blanche to the Fed."

onsdag 13 augusti 2014

Mer Mike Maloney, Video


Han berättar bland annat om kryptovalutor och fria marknaden, intressant som vanligt.

Mike Maloney's Forum For A Monetary Solution - Bitcoin? Gold? Silver?

onsdag 25 juni 2014

Har vi har inte kapitalism?


Många tror att vi har kapitalism, döm själva...

VB beskriver situationen så här:

www.di.se/artiklar/2014/6/25/danske-lag-ranta-till-2016/?allakommentarer=&flik=franborjan&p=6
Kommentar från di.se  


Vissa säger att ordet kapitalism uppkom ca 1850 i samband med banker..


Marknadsekonomi har vi bara i botten resten försöker "nötterna" högre upp styra.. det kommer inte gå bra.. Jag ser en dyster framtid på grund av centralbanker och regeringars agerande sedan årtionden tillbaka..

Och folket är fullt upp med att underhålla sig själv.. märker ingenting.. sorgligt.

torsdag 12 juni 2014

torsdag 1 maj 2014

Recension av Olle Rossanders bok: ”Vilse i finanskrisens labyrinter?”




Recension av Olle Rossanders bok: ”Vilse i finanskrisens labyrinter?” – Spararens guide till finansvärldens obegripligheter – med förord av Mats Qviberg

Jag tycker boken är i huvudsak mycket bra. Den tar upp många relevanta frågeställningar runt ersättningar, om det ”ägarlösa” bolagen och även en hel del om olika regleringars vara eller inte. Olle ger även vissa förslag på förbättringar. Jag fann boken väl värd att läsa och kan rekommendera boken.


Ett utdrag från sidan 8:

”Banker i Sverige och i de flesta andra industriländer får nu, sensommaren 2009, tack vare stödpolitiken låna miljarder till cirka en halv procents ränta – pengar som de kan placera och alltså låna ut igen till som lägst kanske 1,5 och som bäst till långt över 3-4 procent. Det blir en rejäl hacka emellan och bankerna kommer att med största säkerhet visa rejäla vinster på detta de närmaste kvartalen. Vinster som delvis kommer att kunna användas för att täcka de stora förlusterna. Så är det också delvis tänkt: de rekordlåga räntorna ska ge bankerna nya vinster. I praktiken betyder det att skattebetalarna står för en stor del av bankernas tidigare förluster!”

I ovanstående textstycke summerar Olle på ett enkelt sätt vad bland annat riksbanken gjorde (skapade pengar i tomma intet som man sedan lånade ut). Även vi i Sverige håller alltså banker under armarna, med rädsla för systemkollaps. Det ger givetvis felaktigt incitament till tjänstemännen som utan att egentligen kunna förlora något gärna satsar bankens pengar där de ger mest avkastning. Tyvärr är aktieinnehavet i bankerna utspritt på många institutioner och mindre aktieägare som inte har riktigt insikt i vad som sker och vilka risker bankerna tar. Det blev alltså väldigt billigt för bankerna att låna pengar och affärs/investmentbankerna placerade och hjälpte till och dra upp den nertryckta börsen.
Ett annat utdrag:

S12: ”På samma sätt är det med vår klockartro på företagens ekonomiska rapporter. Företagsledningar kan med olika redovisningsmetoder visa nästan vilka kvartalsvinster eller årsförluster de vill. Och eftersom de kan det, så sker det! Mitt bästa exempel är från 80-talet då finasbolaget Kuben lyckades, på pin kiv, redovisa ett årsresultat som stämde med telefonnumret till huvudkontoret”





S25
”För att växa och tjäna grova pengar där har bankerna öst ut lån med extremt dåliga säkerheter. Bankerna satsade på vad finansmannen George Soros kalla ”ninja-lån” – no income, no job, no questions asked.
S45: ”Det var som att beräkna risk på lånemarknaden utan att ta hänsyn till ”äppelfaktorn”. En expert kan med stor säkerhet ange hur många äpplen av hundra som inom ett visst antal dagar med stor sannolikhet blir skämda. Men hela beräkningen blir en helt annan om man lägger alla äpplena i en korg – om ett äpple är dåligt tar det inte lång tid förrän alla är det.”

S45: ”En kritiker liknade tekniken VaR som att sälja bilar med airbags som alltd fungerade – utom om det mycket osannlika skulle inträffa att bilen krockade!”

S51: ”En lysande, eller snarare tvärtom, ett nattsvart exempel, är den amerikanska energijätten Enron som sex år i rad av Fortune Magazine utnämndes till USA:s mest innovativa företag och, i tid och otid, fmramhävde sin interna policy som syftade till att driva företaget enligt högsta möjliga etiska standard. Efter att ha vuxit till över 20 000 anställda och nått en omsättning på över 100 miljarder dollar gjorde Enron den största konkursen i USA:s historia. Företagsledningen med Kenneth Lay i spetsen hade ljugit och bedragit och dömdes till långa fängelsestraff.”
S51: ”Det är inte bara de komplicerade redovisningsreglerna som har gjort informationen till allmänheten förvirrande. Massmedia har spelat en mycket stor roll i den här krisen och bidragit både till förvirring och förklaring. Medias betydelse kan knappast underskattas. Den, i terorin så väl fungerande marknaden, styrs i hög grad av psykologi. Också seriösa aktörer beter sig ibland som uppskrämda buffelhjordar. I skräck för något, kanske helt irrelevant, rusar de i väg i full fart åt ena eller andra hållet, ofta kanske utan att ens efteråt ta reda på vad det verkligen var som skrämde upp dem.


Andra böcker som Olle nämner i slutet av boken som kanske är läsvärda:
Bo Lundgrens bok om den svenska 90-talskrisen: ”När bubblan brast (DN förlag, 1998)
Jacob Palmstierna:  ”Jacobs Stege”. Har börjat på den tror. Gör ett nytt försök.  Han ger sin syn på bankkrisen.
Olle nämner andra böcker som han skrivet såsom:
”Det Kidnappade Kapitalet”, på spaning i Skandiaaffärens skugga.
”Fifflet, Fusket Förtroendet” (Kalla Kulor 2004) skriver han om bland annat om vikten av ett gott förtroende för företagens och samhällets utveckling.
”Lönsamma Aktietips?” Skriver han och Erik Lidén om han s forskning kring hur väl, eller snarare hur illa, aktierådgivning fungerar.