lördag 2 juli 2011

Semestertider


Dags för en uppdatering på bloggen.

Tyvärr blir det inte så mycket tid över till att sätta sig in i nya investeringscase just nu. Det gäller att ta vara på den korta sommaren. Jag läser dock en hel del böcker när tillfälle ges. Alltid givande att läsa en god bok. Jag läste t.ex. Bengt Ericson bok: ”Den nya överklassen” – En bok om Sveriges ekonomiska elit. Rekommenderas, många bra poänger.
Jag har varit en sväng till Turkiet för första gången, så jag tänkte summera ihop några intryck från Alanyaresan.
Busschaufförer som tar mer betalt av turister, vill inte säga vad det kostar när man frågar vad det kostar att åka till ett ställe, man får något viftande om sura miner att vi tar det sen osv. Dvs när man ska gå av får man veta att det kostar mycket mer än turkarna själva betalar.
Folk kan åtminstone lite engelska i alla fall i Alanya, men i allmänhet är det dåligt. Speciellt om man kommer ut på landsbygden t.ex.
Kleopatrastranden sägs vara den strand som är bäst, den var undertecknad på. Jag har dock varit på betydligt bättre stränder, men den är helt ok. Sanden består av någon mindre form av småsten och det är långt ifrån långgrunt. Snarare så blir det djupt ganska snabbt.

Av ca 6 dagar på stranden så var det rödflagg 3 till 4st av dom. Röd flagga betyder badförbud. Livvakterna gick frekvent och körde med sin larmsignal i sin megafon, rena rama Miamiviceljudet. För att ytterligare påkalla uppmärksamhet kompletterade man detta med visselpipor och tydligt gestikulerande att man skulle komma in om man var ute i vattnet.
Turkarna är överlag ganska trevliga, det finns som här hemma båda sorterna. Allt från mycket hjälpsamma och trevliga personer till tiggare på landsbygden som förföljer en och sen när man tröttnat på att bli förföljd och måste bli väldigt tydlig och viftar bort dom så förbannar dom en..
Handla i deras egna turkiska Lira, för handlar man med Euro så slår dom på rätt bra procent.
Deras mat är god och inget att klaga på där.
 
I övrigt måste jag säga att Turkiet liknar rätt mycket andra Medelhavsländer.
Kleopatra stranden - västra delen av staden Alanya


Kvällsvy från Hotellet

Elfordon som frekvent trafikerade trottoar var en trevlig syn. Hoppas vi får se detta i Sverige också, men här det antagligen i vanlig ordning för mycket regler som sätter stopp.


Kul att leka i vågorna

En av båtarna som vänder på Manavgatfloden, denna flod mynnar ut i Medelhavet.Kom hem till Sverige ganska lagom till att fira midsommar, så det blev en tur till i Sälen, dock var det ganska lugnt där i år. Det var förmodligen vädret som fick en del att tveka att åka dit. Vädret var ingen höjdare även om det var uppehåll efter midsommarafton.
Nedan kan ses Sälen Bike Park som ligger vid Gustavtorget i Lindvallen. Transport upp på toppen sker med 8-stolsliften Gustav III. Det är kul att område utvecklas för varje år. Det finns ett Downhill-område och området ”Lätt som en plätt”, med gupp, hopp och tricks för cykel för mindre barn.


Lindvallen Ski lodge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar