tisdag 15 januari 2013

Ruric, vad händer? Aktien står idag i 23 öre..


Vad ska hända med Russian Real Estate Investment Company? Det är många turer fram och tillbaka och det är svårt att hänga med i svängarna.. Det byts personer i styrelser, Vd-poster mm.. Det sägs att tidigare ledning levt med lyxbilar, Resor till Cannes osv.
Det har varit ett sargat bolag med många förlorare, inkl mig själv. Jag har väl förlorat ca 96 procent av investerat (spekulerande) kapital. Även Ingvar Kamprad har förlorat större summor (någonstans kring 2 miljoner kronor).
Alecta sitter på obligationer som dom vill ha kupongräntan betald till. Förhandlar med storägare pågår sägs det.

Ryssar har blivit största ägarna (affärsmännen och bröderna, Vadim Gurino och Artim Gurino). Dom köpte upp aktierna från dödsboet efter Nils Nilsson som var en grundarna till bolaget, men som det spekuleras i han tog livet av sig efter stora förluster. Dessa gossar verkar ha tillgång till pengar eller känner om inte annat folk som har rejält med stålar.

Hursomhelst..
Nu måste kontrollbalansräkning upprättas, det är ett formellt lagkrav när skuldsättningen överstiger eget kapital om jag inte minns helt fel (Jo, Kontrollbalansräkning ska upprättas om det egna kapitalet understiger hälften av aktiekapitalet).
Ofta ett detta ett scenario när konkurs närmar sig om inte pengar skjuts till bolaget. Troligen via en nyemission i detta fall. Eftersom ryssarna är största ägare kan dom förmodligen köra över resten av aktieägarna och rikta den till någon investerare. Fastigheterna torde ju inneha en hel del värde, trots allt. Och obligationsinnehavarna har ett hårt grepp om bolaget i att få tillbaka sina utlånade pengar. Ruric har ju genom åren köpt sig några fina fastigheter som ligger bra till, men som inte har gett något vidare inkomster än så länge i ett Ryssland som återhämtar sig efter krisen runt 2008.
Tyvärr verkar Ryssland inte vara något investerarvänligt land, då Ruric har haft mycket bekymmer med rättsväsendet i tvister i samägda fastigheter / investeringsprojekt mm. Ruric har också investerat stora summor i projekt som sedan dömts till motpartens fördel i domstol osv. (Jag uttalar mig utan att ha någon större koll, men uppenbarligen har Ruric förlorat stora summor på projekten..)
Förövrigt har jag även varit aktieägare i bland annat Alpcot Agro där ryssarna fick för sig att införa exportförbud helt plötsligt när det blev lite osäkert med tillgången på spannmål i Ryssland. Ja det är sånt här agerande som gör mig en aningen skeptisk till att investera i Ryssland. För mycket korruption och hittills har jag som investerare bara förlorat pengar på att satsa i Ryssland. Lite för mycket kommunismkänsla för min smak.

Men men vi följer Ruric och ser vad som sker med bolaget och allt spel som pågår.
Nedan några länkar som handlar om Rurics turer:

http://www.realtid.se/ArticlePages/201109/22/20110922153711_Realtid963/20110922153711_Realtid963.dbp.asp

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3339026.ece?service=mobile&content=main

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3476280.ece

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5401384

Tack och adjö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar