onsdag 9 maj 2012

Pär Nuder (tidigare finansminister i S) utnyttjar systemet maximalt med sin statsrådspension

Jag tänkte jag skulle dra igång en liten serie med exempel på vad skattepengar går till:

(Detta eftersom jag tycker dom används så bra... NOT!!! )

  • Statsrådspension till den förre finansministern Pär Nuder (född 1963), som utnyttjar sin rätt till pension så mycket han bara kan. Pär Nuder driver ett bolag på sidan om samtidigt som han lyfter sin pension.
Så här ser dom ut, dom som gillar att ta pengar från andra -girigbuken - Pär Nuder
Så här ser dom ut, dom som gillar att ta pengar från andra -girigbuken - Pär Nuder


Det är givetvis smart (läs girigt) att försöka få så lite inkomster från sitt bolag som möjligt, eftersom dom då dras av av mot statsrådspensionen. För guds skull, plocka inte ut någon lön från bolaget om du vill utnyttja systemet, som i Pärs fall. Dock verkar det som att Pär Nuder inte riktigt lyckats trixa så att ersättningen för hans styrelsearvodet, som inte betalats till bolaget, utan till honom personligt. Det gjorde att han ändå fick lite avdrag ändå från statsrådspensionen. Synd Pär att du lyckades inte lura systemet hela vägen.

Men genom att bolaget alltså inte betalar någon lön till honom själv och han därmed låter pengarna ligga kvar i bolaget så kan han få så mycket som möjligt via statsrådspension (läs delvis mina skattepengar, ja även dina om du nu betalar något i skatt). Samtidigt ligger pengarna kvar i bolaget (och kan tas ut vid ett lämpligare tillfälle).

Vinsten för bolaget före skatt blev 12,7 miljoner. Här åker dock Pärs bolag på lite skatt (tror jag, om han inte lyckats trixa sig förbi detta också?).

Den dagen han inte kan plocka statskassan (dina och mina pengar) på pengar längre så kan han börja plocka ut pengar från bolaget. Helst då som riktig pension för det lönar sig också! Ett riktigt upplägg för att utnyttja systemet maximalt. Låta någon annan betala. 

”Problemet med socialism är att för eller senare tar andras pengar slut..”
Grejen är att han gör inget olagligt (så då gör han inget fel va?).. Det är bara ytterligare ett exempel på hur förmåner och regelverk ställer till det. (på min och din bekostnad, men visst är det häftigt att betala skatt? *ironi*)

Men visst är väl politikerna värda sin statsrådspension? 
-NEJ, ingen annan har sådana förmåner (pension vid 49 års ålder..), men det är klart att dom gynnar sig själva.. Ulrika Messing började plocka ut statrådspension innan hon ens fyllde 40 år!

Vad säger man? SUCK!!

Läs mer här: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar