onsdag 9 maj 2012

Ångerrätt på guldförsäljning?

Med risk för att låta grining…

Imorse på gammelmedianyheterna var det idag tal om att det borde finnas ångerrätt när man säljer guld. Det är tydligen många som känner sig lurade av all ”smart marknadsföring”. Som vi alla kanske vet finns det firmor som åker runt i Sverige och köper guld nu för tiden. 
Låt mig berätta en sak. Så är det med affärer, det finns vinnare och förlorare (det är lite av grejen med affärer). En köpare vill givetvis betala så lite som möjligt. En säljare vill ha betalt så mycket som möjligt. Tillgång och efterfråga styr. Precis som det ska vara. Mitt förslag är istället: TÄNK till efter innan du gör affären. Att kunna komma tillbaka några veckor senare och ångra sig låter väl bra, men hur kul är det att sälja saker till dessa villkor? Speciellt när guld är en speciell tillgång, som tidigare varit ett värde på en arbetsinsats, ja pengar helt enkelt.
Som vanligt slutas man aldrig förvånas av dumheten på förslagen man hör ibland. Ursäkta om jag låter som en besserwisser, men det är så jag känner. Det ska skapas krångliga regler som tar bort allt roligt med att driva företag. Allt till konsumentens fördel (som redan har stor fördel gentemot näringsidkare enligt lagen).

Ångerrätt på guldförsäjning?
Men det låter perfekt för guldinnehavare! Man säljer sitt guld och om guldpriset går upp så ångrar man sig och hämtar ut guldet igen. Sen säljer man till det högre priset igen, vinst. Så kan man hålla på. You Can’t loose! =) Men njaa, se då ska man väl skapa någon ytterligare regel? 

Slutsats: Skapa komplexa regler som inte fungerar är man bra på..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar