tisdag 2 augusti 2016

Globar Warming dokumentär som föredrar kärnkraft före kolkraft.. (video)

Tror ni på "Global warming"? Tror ni att vi behöver minska våra CO2 utsläpp? Kommer vi gå under annars?


Personligen är jag minst sagt ignorant. Jag är skeptiskt till mycket av forskning då konsensus ofta har fel (om saker som inte kan verifieras) och människans bristande intelligens ständigt poppar upp. Ungefär. Paretos lag. 80 % är bullshit.

Det är i alla fall intressant när Greenpeace grundaren Patrick Moore. I ett tal inför USA:s senatens utskott för energi och naturresurser , kallade kärnenergi "den enda icke-växthusgaser kraftkälla som effektivt kan ersätta fossila bränslen och tillgodose den globala efterfrågan."


I alla fall, jag har sett en dokumentär där dessa frågor tas upp. Där regissören Robert Stone som säger sig vara en "enviromentalist" menar på att vi måste ta ett större ansvar för att minska våra koldioxid (CO2) utsläpp. Dessa verkar ju öka i och med att allt fler får möjlighet till att leva som vi gör. Han menar på att kärnkraft inte är så farligt i jämförelse med vad "global warming" kommer ställa till med. Nyare säkrare kärnkraft istället för kolkraft är vägen. Tyskarna verkar ju totalt misslyckats med att minska sina utsläpp av koldioxid pga av nerstängning av kärnkraftverk då de istället ersatt det med kolkraft eller importerar just eneri från kärnkraftverk från exempelvis Frankrike. Snacka om hål i huvet.
Dessutom kol och sot i luften dödar betydligt fler människor enligt filmen.

Filmen heter Pandoras Promise och är sevärd! Försök se den om du är intresserad av ämnet! Nedan är bara några avsnitt.

Jag hittade 3 delar på Youtube

Part1

Part2

Part3


Och jag har även tittat på en intressant diskussion. Sevärd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar