onsdag 4 juli 2012

Handla prylar från Dealextreme - billigast och bäst?

Jag förbryllas ibland av hur stor påverkan Internet har och kommer ha på vårt handlande. Det här inlägget kanske blir lite väl specialiserat, men är bara ett exempel från verkligheten.

Jag beställde idag ett par oscilloskop prober från http://www.dealextreme.com. Enkelt uttryck kablar som används för att koppla till ett oscilloskop (mätinstrument) för att mäta olika elektriska storheter. (Elektronik är ett litet sidointresse jag har).


SJUKT BILLIGT skulle jag vilja säga! Knappt så jag förstår det.

14,3 dollares för två stycken prober och tydligen INGÅR frakten i detta. Huh? Om detta stämmer återstår att se innan proberna är hemma. Jag räknar också med att ingen moms tillkommer eftersom summan håller sig under momsgränsen.

Under 150 kr totalt alltså, vilket är betydligt billigare än t ex Kjell & Companys probe (som dessutom är betydligt sämre, 1st probe går på 249:-). Dealextremese är billigare än Conrads prober också. Dom billigaste proberna går på ca 500 kr (för 2st.) om jag köper i Sverige (och kvalitén troligen sämre).

Visst tar det lite tid när grejorna skickas från China (men jag har inte tänkt använda grejorna förrän i vinter) och någon garanti har jag inte heller, men jag chansar gärna. Kul och se om det verkligen blir så billigt som det verkar.

Som vanligt gör jag ofta lite research för att köpa en bra produkt och hittade att dessa P6100 oscilloscop probar verkar bättre än dom är specificerade för. Egentligen proffsgrejer med andra ord. Jag hittar för övrigt inget ställe i Sverige där som säljs.. Läs gärna mer här. Nu hoppas jag bara att det är en sådan variant jag fått tag på som dom skriver om på eevblogs forum. =)

P6100 Oscilloskop probe
P6100 Oscilloskop probe
Komplett paket: Oscilloscop probes P6100 från dealextreme


Men jag blir samtidigt lite rädd för hur Internet kommer påverka vårat handlande. Hur får Dealextremes det att gå ihop, eller är påslagen så stora i Sverige? Kommer vi handla allt mer direkt från China och liknande billiga leverantörer, ja högst troligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar