söndag 28 december 2014

Antal E. Fekete om papperspengar och krig


Finns det något bra med krig? Jag har då svårt att se något.. Har dom som startat krig under sista århundrade vunnit något på det? Antal E. Fekete svarar.. .och belyser att papperspengar ger möjlighet att kriga betydligt mer, då plundring av folkets besparingar kan pågå på en djupare nivå..

Avsnitt 12 av 17: "War and peace"//Bokutdrag från – Bankerna & Skuldnätet

Av Ellen Hodgson Brown, sidan40 //


”Till slut gavs 200 miljoner dollar ut i pappersvalutan continental. Vid slutet av kriget hade pappersvalutan devalverats så mycket att den på det hela taget var värdelösa; men den framkallade fortfarande förundran och beundran från utländska observatörer, //s41 // därför att de gjorde det möjligt för kolonisatörerna att göra något som aldrig hade gjorts tidigare. De lyckades finansiera ett krig mot en stormakt, i princip utan någon egen ”hård” valuta, utan att beskatta folket. Franklin skrev från England under kriget: ”Det hela är ett mysterium till och med för politikerna, hur vi kunde betala med papper som inte hade några i förhand fastställda medel som specifikt anslagits för att lösa in dem. Den här valutan, som vi hanterar den, är en underbar maskin.”
//Egen kommentar, "beskattningen" skedde genom devalvering (dold beskattning via inflation) genom att papperspengarna blev värdelösa. En betydligt bedrägligare metod än att beskatta... //
 

Avsnitt 13 av 17: "Gold and peace"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar