torsdag 4 oktober 2012

Dagens Industri hemsida, kommentarer efter uppdateringarDagens industri är en bra hemsida att läsa lite ekonomiska nyheter. Speciellt uppskattar jag att läsa kommentarerna som webbanvändarna ger. Det tillför diskussionerna en hel del. Ofta finns det mycket insikter från folk nära verkligheten i ämnena som behandlas.
Di.se byggde om även denna funktion, men har efter en drös med buggar fixat till så det mesta fungerar tillfredsställande.

Bilden från Dagens Industri: http://www.di.se

Men det finns också minus…

Dagens Industri lyssnar tyvärr inte på forummedlemmarna som huserar på Börssnack!


Bakgrund, för ett par månader sedan så bytte Dagens Industri (di.se) sitt forum ”Börssnack” till en ny design. Man gjorde i princip om hela forumet. Tanken var säkert god, men resultatet blev en flopp. Forumanvändarna blev inte nådigt irriterade och många har spytt ”galla” över det nya forumet. De flesta har velat ha tillbaka det gamla forumet som fungerade bättre.

Även undertecknad har varit negativ till det nya forumet som verkligen fungerar mycket sämre än det tidigare välbesökta Börssnack.
Tyvärr har inte Dagens Industri lyssnat på kritiken utan bara småfixat lite här och där och trott att det skulle hjälpa. Det är självklart tråkigt att webbgruppen på Dagens Industri inte tar till sig av kritiken och nu har i princip alla kunniga skribenter som skrev på forumet dragit vidare till ett annat… Det vill säga, det är ingen mening att läsa forumet längre.. DI.SE har knappast vårdat sitt varumärke för den här gruppen så att säga.

Själv började jag använda Börssnack ca 1999 och tyckte det fungera jättebra. Det måste varit en duktig webbdesigner som byggde den gamla Börssnack, mitt under den s.k. IT-Boomen som jag också hade förmånen att uppleva. Jodå jag har jobbat som webbutvecklare själv så jag är inte ny i gamet. Även om det skrevs mycket skit i det gamla forumet så gick det ändå lätt att söka rätt på det man ville veta. Nu när man använder sökfunktionen får man upp en massa ovidkommande skräp.. useless mer eller mindre.

Tyvärr verkar inte DI.SE lyssna på sina ”kunder” (och forummedlemmar) utan tror sig veta bäst själva.. JAPP ARROGANTA kanske man kan säga… och vi vet vad det innebär att vara arrogant (ego plus okunnighet), umm. Det kan slå tillbaka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar