onsdag 23 maj 2012

Spanien vill att ECB ska köpa deras statsobligationer

Idag går det att läsa att Spanien ber ECB (Europeiska Central Banken) att skapa lite krediter för att köpa Spaniens obligationer, troligen för att ingen annan vill köpa dom till dom låga räntorna dom ger..

Det vill säga att ECB skapar pengarna från "tomma luften" genom att skapa ett belopp i krediter (EURO). Detta gör givetvis att det finns mer EURO tillgängliga då dessa pengar betalas för Spaniens statsobligationer. Pengar som sedan Spaniens stat använder för att spendera på diverse utgifter osv.
Det gör också givetvis att varje EURO blir mindre värd och man stjäl på så sett pengar via en gömd "inflation". Det är dom fattigaste som drabbas värst (och dom okunniga). Tanken är sedan att Spanien ska betala tillbaka detta, men det vet vi nog de flesta att detta inte kommer ske, skuldbergen fortsätter att växa.. Det är alltså ett riktigt fulspel som politiker och centralbanker håller på med. När sen folket en dag vaknar upp och inser vad som sker då lär det hända saker, och man kan bara hoppas att dom ansvariga då får ta konsekvenserna.
I grunden består "pengar" av en arbetsinsats, och gör det så länge folk har förtroende för dessa papperslappar. Men när dessa papperslappar och elektroniska siffror missbrukas av centralbanker så till den milda grad som sker just nu, så kommer folket en dag tappa detta förtroende och då blir det KRIS (och slutar antagligen med krig). Det är liksom inget hokus pokus, det är bara att lära av tidigare historia.

Jag tycker ofta det är ganska intressant att läsa kommentarsfältet till Di.se artiklar. Jag kan inte annat än att hålla med. Det är otroligt fult att stjäla pengar via inflation, och det är dom fattigaste som drabbas värst.

" 26. Nurnberg 1945 Bryssel 2013  (2012-05-23 10:06)
För att få ordning på detta kaos, och alla bedrägerier som nu pågår med nytryckta pengar och kvantitativa lättnader så bör vi folken lova följande.

Ingen politiker eller tjänsteman ska kunna gå ostraffad efter detta när sammanbrotten kommer.

De skall alla ställas till ansvar för vad de gjort.

De skall alla åtalas för dråp av fattiga som svälter ihjäl - de skall åtalas för alla stackare som tar sina liv i förtvivlan.

De skall åtalas för landsföräderi i de fall de ger bort nationers förmögenheter till Europeiska institutioner som inte återbetalar.

Listan på åtalspunkter blir lång, och en specialdomstol bör upprättas i just Bryssel för dessa brotts utredande och straffande enligt gällande lagar för dråp mm.
Orglasse"
Källa: http://di.se/Default.aspx?sr=23&tr=304367&rlt=0&pid=268099__ArticlePageProvider&epslanguage=sv&referrer=http%3A%2F%2Fdi.se%2FNyheter%2F%3Freferrer%3Dhttp%3A%2F%2Fdi.se%2F%26referrer%3D%26referrer%3D%26referrer%3D%26referrer%3D


Behöver jag tillägga att detta inlägg fått högsta betyg: 5 av alla som bedömt det hittills.

Hur vore det om politiker och centralbanker slutade intervenera och skapa obalanser och osäkerheter som man gjort dom sista 15 åren. Det kommer tyvärr sluta illa..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar