lördag 10 december 2011

Kapitalförsäkring och Investeringskonto efter årskiftet (politik)

Ledsen att detta inlägg blir politiskt..
Alliansen pratar om hur duktig man varit att sänka inkomstskatten, men skatterna tar man igen på andra håll, tex bilskatter. En annan lämplig mindre skara att ge sig på är folk som sparar/investerar. För folk som vill handla med aktier och stödja företagare tycker man sig kunna ta ut lite mer skatt, eller avgifter som man kallar det.. T.e.x göra det mindre intressant att stödja företag med kapital osv. Efter årsskiftet blir kapitalförsäkringen sämre. Jag kommer troligtvis avsluta den innan årsskiftet. Investeringskonto får också klart underkänt. Usch vad man gjort regelverket krångligt. Nej, tack. Tillbaks till ritbordet och gör något som är enkelt att förstå och räkna på. Jag gillar Anders Borg annars, men om han har ett finger med i spelet tillsammans med Norrman blir jag besviken.. Betyg från min sida: 1

Exempel efter årsskiftet 2012:
Om man gör en överföring den 3:dje januari på säg 1 Million kr till sin kapitalförsäkring och avsikten är att köpa värdepapper, men man hinner inte med att köpa aktier till det pris man tänkt sig, och det blir ingen affär. Man väljer då att tar ut sina pengar igen för att på nytt den 1 februari sätta in samma belopp och det på nytt inte blir någon affär, så att man tar ut pengarna igen. Alltså ingen affär gjord. Den enda du lyckats med är att inte få ränta på pengarna under tiden pengarna varit i förflyttning eller legat i kapitalförsäkringen.
Fråga: Ska man då betala skatt på dessa pengar som man bara har haft ett par dagar på kontot och inte gjort några affärer med?
-Japp, klart du ska. Staten ska ha sitt i vanlig ordning! Logiken får man leta i backspegeln efter, men någon logik för ovanstående exempel finns såklart inte!
Skulle du dessutom vara dum nog att skaffa ett investeringskonto (ISK) som du flyttade pengar fram och tillbaka mellan ISK och Kapitalförsäkringen (KF) kommer du få skatta för samma pengar på två ställen. Japp, vansinnigt, men förslaget är nu klubbat och klart. Ska du använda dessa ”verktyg” måste du verkligen ha koll på vad du gör.
-          Umm.. Ja och dessa pengar som man från början satt in är ju dessutom såklart redan skattade från början. Är det inte SJUKT så säg? Känner att jag blir alltmer negativ till Staten och skattetjuvarna. Staten ska bara ha och ha (i min värld likgiltigt med laglig stöld), är det ett sjukt samhälle vi lever i or WHAT??.. Vi i Sverige lever i en demokrati där den stora massan vill ta från andra och ge till sig själva, det ger jag inte mycket för. Att förtjäna pengarna och jobba hårt för dem är inte melodin. Bättre stjäla dom, men att göra det lagligt. Som Margaret Thatcher sa något i stil med:
”The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar