tisdag 9 augusti 2011

Börserna återhämtar sig

Såja, idag vände världens börser med besked och det märks direkt att ett annat lugn infunnit sig när man skannar av Internet. Jag valde att vikta om min PPM portfölj som legat 99 procent i en räntefond och därmed klarat krisen fint. Valde att gå in i AP7 Aktiefond och Avanza Zero (All in).


I grunden tror nog de flesta människor att fria marknader är det bästa för ett lands ekonomi. Det vi ser på många håll i vår omvärld är dock långt ifrån fria marknader.
Fed lämnar räntan oförändrad och pratar om mer intervenering med sina "verktyg". Obama berättar för hela världen att USA alltid är och kommer vara ett AAA land. Det spelar ingen som helst roll vad någon annan säger. Marknader dom går upp och ner osv..
Hela världen har gått och blivit fördummad och lever på krediter. Det är en tråkig utveckling vi ser.
Vi kör vidare med Keynes teorier ett tag till och länder som gör detta verkar hamnaa alltmer snett. Stålbadet skjuter vi framför oss. Obalanserna blir större och större. Vi sparkar problemet en bit bort igen. Nåja, allt är frid och fröjd för stunden.. Får se vad morgondagen har att bjuda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar