söndag 24 april 2011

Är Kina påväg att börja dumpa sina dollarreserver??

Nu börjar det hända saker.. Vi är många som tröttnat på Federal Reserves pengatryckningar, men nu verkar även Kina tröttnat. Det hela är ju som att kissa i byxorna, varmt i början men sen mest obehagligt och illaluktande.


USA balansunderskott gentemot många delar i världen har inte sett bra ut på länge, trots detta har USA kunnat missköta sina budgetunderskott i åratal på grund av att dollarn är världens reservvaluta. Finansieringen har hittills inte varit något egentligt problem. Kina och Japan har tidigare ställt upp och köpt USA:s statsobligationer. Men frågan är väl hur villig man kommer vara framöver? Fed har också skapat pengar i tomma intet och köpt på sig ett gäng statsobligationer, som man säger sig få tillbaka i framtiden (och därmed ta bort igen), yeah right, tror vi på tomten kanske? Det är minst sagt oansvarigt beteende man håller på med, (framförallt USA, men liknande tongångar finns överallt där Keynesekonomer huserar, enligt min mening).

Kina sitter på en drös med dollar och nu verkar det som om att man vill börja köpa saker istället för att sitta på en valuta som "trycks" hej vilt borta i USA (förutsatt att länken stämmer). Det torde innebära att man skickar dollarn än lägre, det kommer fler dollar i omlopp helt enkelt, högre inflation för dom som sitter i valutan. Reserverna som finns hos andra centralbanker (i dollar) kommer också ses gå ner i värde..
Den dagen dollarn slutar vara en reservvaluta är dollarn toast som vi brukar säga. Så vad sker dådå? Skulle jag gissa så kommer troligen USA använda sin guldreserv som uppbackning av ett nytt pengasystem (om guldet finns kvar i Fort Knox), detta torde göra att andra fiatvalutor börjar svaja också, vem vill egentligen sitta på "pengar" som inte har något egentligt värde? Dom är inte helt bakom flötet dom där amerikanarna.

Läs mer om Kinas drag hos Zerohedge

http://www.zerohedge.com/article/china-proposes-cut-two-thirds-its-3-trillion-usd-holdings#comments

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar